New books  Når modstand giver mening

Mette Risak og Claus Falck Larsen

Børsens Forlag 2007. 312 s. ISBN 8776641384
Bogomtale fra forlaget.

Når modstand giver mening er en kritisk skildring af organisation og ledelse i det offentlige. Den er skrevet af universitetsdirektør Mette Risak og lægechef Claus Falck Larsen, som begge i deres dagligdag navigerer i organisatorisk politik: "Vi oplever det organisatoriske hverdagsliv som konfliktfyldt oguforudsigeligt og selve ledelsesarbejdet som politiserende og ladet med følelser," siger de. "Derfor interesserer vi os for, hvad der gemmer sig under den rationelle overflade."
Forfatterne rejser det kritiske spørgsmål, om harmoni og fordragelighed virkelig er det rette mål for god offentlig ledelse. I stedet påstår de, at det mål er en illusion, der bidrager til at undertrykke den erfaring, at tingene ikke altid er, hvad de giver ud for at være.
Om bogen siger forfatterne: "Som kritiske individer er vi i besiddelse af en naturlig trang til at offentliggøre enhver form for bedrag eller selvbedrag, som vi støder på i det organisatoriske hverdagsliv. Hvis kejseren ikke har noget på, bliver vi bare nødt til at sige det - også selvom det måske ødelæggerhumøret hos nogle af dem, der jubler over de fine nye klæder."