New books



  



Samtale med sigte

Kommunikation og samarbejde på arbejdspladsen

Stina Rosted

Hans Reitzels Forlag 2004, 100 s. ISBN 87-412-2333-0
Bogomtale fra forlaget.

Hvordan kan vi med vores kommunikation opnå det, vi ønsker?

I et enkelt og praksisnært sprog beskriver forfatteren de grundlæggende principper for hensigtsmæssig kommunikation. Med udgangspunkt i mange eksempler gennemgås metoder til bl.a. aktiv lytning, assertiv kommunikation, konflikthåndtering og mediation. Bogen beskæftiger sig også med, hvilke faktorer, der spiller ind i vores kommunikation, fx vores kropssprog, relationstyper og refernecerammer.

Der gives anvisninger på, hvordan vi kan styre effektivt igennem en situation, der er ved at udvikle sig til en konflikt, og hvordan vi bedst giver konstruktiv feedback til hinanden. Forfatteren giver også sit bud på kommunikationens ABC.

Bogen er til ledere og medarbejdere, der ønsker at forbedre deres evne til at skabe samtale med sigte. Den vil kunne benyttes af mange faggrupper, der arbejder med mennesker, og vil kunne indgå i undervisningen på sociale højskoler og forvaltninghøjskoler, i uddannelsen af social- og sundhedsassistenter samt i de pædagogiske uddannelser.

STINA ROSTED er uddannet cand.pæd. i dansk med speciale i sprog, kommunikation og samarbejdsrelationer. Hun er ligeledes uddannet mediator og holder foredrag og kurser i kommunikation og konfliktløsning.